Företagslarm – mer än bara skydd mot inbrott

Vad är egentligen ett företagslarm? För dig som är företagare har frågan säkert dykt upp om du någon gång funderat på att skaffa ett och man skulle kunna påstå att det finns olika svar på frågan, beroende på hur behovet ser ut. Larmsystem för företag kan ofta byggas ut med flera olika funktioner och finesser – här kan du läsa mer om några av dom.

Olika delar av ett företagslarm

Ett bra företagslarm kan göra stor skillnad för säkerheten och tryggheten inom många olika verksamheter men exakt hur ett sådant larm ser ut och fungerar kan skilja sig. Några vanliga delar av ett larm är:

  • Inbrottslarm
    Ett företagslarm kan som sagt vara mer än bara ett inbrottslarm – men det är en grundläggande del. Det finns flera typer av inbrottslarm för företag, som utlöses på olika sätt, och även här är det såklart behovet som styr vilket som passar bäst. Genom att välja ett larm som är uppkopplat till larmcentral går larmet direkt dit och väktare kan skickas till platsen om det behövs.
  • Kamerabevakning
    En annan del som kan vara viktigt i ett företagslarm är kamerabevakning. Detta ger också ett bra skydd mot inbrott men även för andra brott så som skadegörelse. En kamera kan dessutom fånga viktig information, vilken kan vara avgörande om företaget trots allt skulle bli utsatt för någon form av brott.
  • Överfallslarm
    Även överfallslarm kan vara en del av larmsystemet hos olika företag men är såklart inte nödvändigt för alla. Om det däremot finns en risk för anställda att bli utsatta för brott, så som överfall eller rån, är detta en del som kan ge ökad trygghet både för dig som företagsägare och dina anställda. Ett överfallslarm används ofta i butiker av olika slag och i regel placerar man strategiskt ut en larmknapp som den utsatta kan trycka på om ett brott håller på att begås.

Skräddarsy efter dina behov

Flera av dom larmleverantörer som finns erbjuder sina kunder skräddarsydda företagslarm utefter behov. Det gör alltså att du själv kan välja dom delar som känns viktigast för dig och ditt företag – kanske inbrotts-, och överfallslarm, inbrottslarm med övervakningskameror eller något annat. Oavsett hur din situation och behov ser ut är ett företagslarm sällan en dålig investering, då det ökar både säkerhet och trygghet.