Starta hantverkarföretag

Är du nyligen färdigutbildad hantverkare? Har du kanske tröttnat på att vara anställd? Kanske har du en helt annan anledning till att starta upp ditt eget företag, men oavsett anledning så har du kommit helt rätt som hantverkare då det är många som väljer att starta upp just ett eget företag som är hantverkare.

Ensam eller tillsammans med andra

Det finns vissa hållpunkter som är bra att man arbetar efter likt en guide när man bestämt sig för att starta ett eget företag. Först och främst är det bra att bestämma sig för om man vill starta ett eget företag ensam eller om man vill starta ett företag tillsammans med andra. I Sverige väljer majoriteten att starta ett företag på egen hand, men detta innebär såklart inte att detta är den enda formen. Det är bara du som kan veta vad som passar just dig.

Efter att man bestämt sig för om man ska starta företaget helt på egen hand eller om man ska starta upp det tillsammans med andra är det en rad andra saker man behöver ta i beaktande. Nu gäller det att formulera en affärsidé alternativt att använda en redan färdig sådan, att hitta din målgrupp, att registrera ditt företag, att skapa målbild och att skriva en affärsplan. Vidare ska man skydda med immaterialrätt och välja rätt företagsform och sedan behöver man också välja bokföringsprogram.

Allt det man behöver ordna med när man startar ett eget företag kan vid en första anblick kännas rent av övermäktigt, men i själva verket går det mycket snabbare och enklare än det låter att starta ett eget företag. De allra flesta som är egenföretagare trivs mycket bra med att vara egenföretagare då det ger en känsla av frihet som man inte kan åtnjuta i samma utsträckning som anställd. Naturligtvis medför det även mer ansvar, men det är det enligt majoriteten värt.