Hemmafixarens dröm

Idag uppmanas vi både genom diverse tv-program och reklam från hemmafixar- affärer att göra saker och ting på egen hand. Nu är det ju så att många av oss faktiskt har tummen mitt i handen, men idag så ses det som lite skamligt att inte kunna göra saker och ting själv. Vissa ger sig på allt möjligt med okunniga händer för att spara pengar och stolthet medan andra är bättre på att faktiskt ta hjälp av hantverkare som kan sin sak.

I stabil och bra takt

Att gå loss på huset eller lägenheten med bara några snabba tittar på olika sajter på nätet och sedan tro att man kan kakla om badrummet och lägga klinkers hej vilt över en helg är inte en helt ovanlig företeelse hur korkad den än må vara. Det handlar väl förmodligen om att man vill känna att man är händig och kapabel inför sin partner eller liknande, men dumt är det minsann! Bättre är det att inse sina begränsningar och hålla sig till sådana saker som man kan klara av utan att det ballar ur fullständigt!

Många sätter igång med diverse byggprojekt under semestern där det är alltifrån altaner till sommarhuset till nytt kök som man tror att man ska styra upp under sin ledighet. Inte bara blir familjen lidande då man inte har tid att vara ledig och ha det skönt tillsammans, utan ofta blir även resultatet lidande då man inte är så proffsig som man inbillar sig. Att slänga ihop en trevlig lekstuga eller fin koja till barnen kan vara nog och så kan man istället lämna de mer avancerade projekten till proffsen!